Travelling Library, un proiect ce îşi propune să ducă poveştile din Biblioteca Judeţeană în cât mai multe comunităţi din judeţul Sălaj, va fi derulat în acest an prin intermediul unei finanţări europene de 10.000 de euro, în cadrul programului The Europe Challenge 2024: Libraries, Communities and Democracy, finanţat de European Cultural Foundation.
Proiectul continuă astfel programul „Cartea pe uliţă”, iniţiat de bibliotecă în 2023 şi apreciat de cititorii din mediul rural.
„Am aplicat pentru acest grant cu gândul la un alt proiect drag sufletului nostru: Cu cartea pe uliţă, care, în mai puţin de un an, a ajuns la peste 3.000 de copii din 37 de localităţi sălăjene. Comunitatea a fost atât de încântată de activităţile noastre, încât ne-am dorit să putem continua şi în acest an. Aşa s-a născut Travelling Library sau Cartea pe uliţă, ediţia 2024. Vom organiza sesiuni de lectură şi ateliere interactive de creaţie artistică, vom vorbi despre cărţi şi eroi neînfricaţi, ne vom scrie propriile poveşti şi vom demonstra încă o dată, că bibliotecile sunt mai vii ca niciodată”, a declarat, joi, într-un comunicat de presă, Mariana Marian, managerul Bibliotecii Judeţene Sălaj.
Citește și: Șefa Curții de Apel București a reclamat o judecătoare la Inspecția Judiciară, apoi a câștigat disputa
Potrivit sursei citate, Travelling Library este unul din cele 55 de proiecte declarate câştigătoare, din aproape 130 care s-au înscris în cursă. Ediţia din acest an a programului abordează diverse provocări cu care se confruntă Europa, cum ar fi izolarea socială, inegalitatea, dezinformarea şi criza climatică, prin schimbarea locală condusă de comunitate, facilitată de bibliotecile din toată Europa.
The European Challenge este un program anual care reuneşte biblioteci şi comunităţi din întreaga Europă, cu scopul de a răspunde provocărilor care există în zonele lor, în vederea unui viitor mai bun. Acest program a fost lansat în anul 2020, de către European Cultural Foundation şi partenerii săi. The European Challenge este susţinut de Fundaţia Cariplo, Consiliul Scoţian pentru Biblioteci şi Informaţii şi Arts Council England, din fonduri publice.
European Cultural Foundation a fost înfiinţată în 1954 şi reuneşte 50 de parteneri din 20 de ţări europene, cu scopul de a stimula industriile culturale şi creative şi pentru a le consolida rolul în şi pentru Europa.
Citește și: Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj / Facebook)