Trei cereri de renumărare a voturilor pe motiv de fraudare a alegerilor, în Arad

Data:

spot_img

Trei cereri de renumărare a voturilor la secţii din judeţul Arad, depuse de doi candidaţi pentru funcţia de primar şi un candidat pentru un mandat de consilier local, au fost depuse la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), care a decis să le trimită mai departe spre soluţionate Biroului Electoral Central (BEC), candidaţii reclamând fraudarea alegerilor, informează Agerpres.

Conform documentelor publicate de BEJ Arad, candidatul pentru postul de primar Ioan Sergiu Albiş (AUR), din comuna Hăşmaş, a solicitat „renumărarea voturilor sau, în subsidiar, anularea alegerilor”, susţinând că „există prezumţia rezonabilă a fraudării alegerilor”, întrucât nu s-ar fi respectat procedura de sortare şi de numărare a buletinelor de vot. Candidatul a pierdut alegerile la o diferenţă de 14 voturi faţă de câştigător.

De asemenea, candidatul AUR pentru Primăria Igneşti, Ştefan Petru Pop, a solicitat renumărarea voturilor sau anularea alegerilor, invocând tot că nu a fost respectată procedura de sortare şi de numărare a buletinelor de vot.

Citește și: Radu Mihaiu și Clotilde Armand anunţă că au recuperat sute de voturi

La Pâncota, un candidat pentru un mandat de consilier local, Ioan Igraţ, a cerut renumărarea voturilor sau anularea alegerilor pentru aceleaşi suspiciuni de fraudă.

Analizând cele trei cereri, BEJ Arad a decis că soluţionarea lor este de competenţa BEC, astfel că le-a trimis la Bucureşti.

Pe de altă parte, două cereri de renumărare a semnăturilor de pe listele electorale permanente au fost respinse de BEJ Arad. Una a fost depusă de un reprezentant AUR în circumscripţia din comuna Bocsig, care reclama că există o diferenţă de şase voturi între primul proces-verbal şi procesul-verbal corectat, în ceea ce priveşte Consiliul Local Bocsig. A doua cerere a fost depusă de un candidat la Consiliul Local Bocsig care a reclamat acelaşi lucru, el pierzând mandatul la care spera.

Citește și: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuză fraude în procesele verbale de la secțiile de vot

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Surse. Marius Pieleanu nu intră în Comisia de Etică a SNSPA deoarece nu se face cvorum

Potrivit surselor Presshub, analiza sesizărilor depuse împotriva lui Marius...

Raportul Draghi. Ce ar trebui să facă UE pentru a deveni mai competitivă economic în plan global

Blocul comunitar european se confruntă cu provocări economice fără...