duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterTrei dintre poliţiştii acuzaţi de tortură şi lipsire de libertate, arestaţi. Alţi...

Trei dintre poliţiştii acuzaţi de tortură şi lipsire de libertate, arestaţi. Alţi trei, sub control judiciar

Trei poliţişti de la Secţia 16, acuzaţi de tortură şi lipsire de libertate au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alţi trei poliţişti a fost dispusă măsura plasării sub control judiciar vreme de 60 de zile. Deciziile au fost luate de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, în noaptea de joi spre vineri, la capătul unei şedinţe-maraton, relatează B1 TV.

Cu o seară înainte, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţaseră că nouă poliţişti de la Secţia 16 sunt urmăriţi penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură şi complicitate la tortură. Şapte dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în timp ce alţi doi au fost plasaţi sub control judiciar.

Procurorii acuză că „la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măştilor de protecţie în contextul epidemiologic SARS-COV2”.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE