Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

Data:

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni. Acestea sunt: Diana Șoșoacă, liderul SOS România, Elena Lasconi, președinta USR și Ana Birchall, fostul ministru al Justiției.

Diana Șoșoacă și-a anunțat candidatura la funcția de Președinte al României în Plenul Parlamentului, printr-un discurs populist, cu tentă feministă, anunțându-și totodată demisia începând cu data de 10 iulie.

Diana Șoșoacă, o candidatură cu mesaj feminist

„Vreau să vă spun că în Parlamentul European comportamentul dumneavoastră, al bărbaților față de femeile din Parlamentul României, este considerat infracțiune (…). Vreau să le urez doamnelor din acest Parlament să nu le mai permită gorbienilor din Parlamentul României să le jignească (…).

Vreau să vă anunț că ne vom revedea pentru că îmi anunț candidatura la președinția României. Nu veți scăpa de mine și veți învăța să respectați femeile din România, colegele voastre, mamele, surorile, soțiile voastre”, a declarat liderul SOS România.

Citește și: Ce partide vor românii să trimită în Parlament | Sondaj INSCOP

Elena Lasconi vrea o „Românie de Dreapta”

După rezultatul dezastruos de la alegerile din 9 iunie a Alianței ADU, formațiunile politice componente, USR-PMP-Forța Dreptei, par să abordeze o altă strategie pentru alegerile din toamna lui 2024.

Astfel, USR și-a lansat propriul candiat la prezidențiale, în persoana Elenei Lasconi. Președinta USR și-a lansat candidatura pentru funcția de Președinte al României în cadrul unui congres al partidului, ocazie cu care au fost aleși membrii Biroului Național, dar și reprezentantul formațiunii politice la alegerile prezidențiale.

În discursul său, Lasconi face apel la Nicolae Ciucă, cerându-i sprijinul în acest demers:

„Singura soluție de prosperitate pentru România este Dreapta. În ceea ce-l privește pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, aș vrea să se gândească bine, să cântărească bine ce se întâmplă în acest moment în țară și, dacă ne dorim cu toții ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susțină proiectul USR (…).

Din punctul meu de vedere, dacă ne-am uni cu toții, am câștiga cu siguranță. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câștiga”, a afirmat Elena Lasconi, în cadrul congresului USR.

Alianța ADU a fost doar pentru locale și europarlamentare

Ca răspuns la această decizie, liderul Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că nu exclude o candidatură a sa la prezidențiale:

  • „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”, a declarat acesta la ieșire de la consultările pentru deciderea unei date pentru alegeri.

Ana Birchall: „Drumul meu” și apelul la profesionalism

Fostul Vicepremier, Ministru delegat pentru Afaceri Europene și Ministru al Justiției, Ana Birchall și-a anunțat candidatura la funcția de Președinte al României.

Mesajul său este construit în jurul poveștii sale de viață, prezentând traseul său de la sat la Yale Law School.

Într-un mesaj postat pe Facebook, fostul Ministru al Justiției a transmis:

„Sunt Ana Birchall și candidez la funcția de Președinte al României! Vă invit să călătorim împreună pe „Drumul meu” și să mă descoperiți așa cum sunt eu, să descoperiți momentele din parcursul meu personal și profesional care m-au modelat și m-au pregătit pentru a fi un președinte activ, prezent și implicat!

Citește și: Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”

Din primele zile la școală într-un sat din Prahova, la facultate în București sau la Yale Law School, până la responsabilitățile asumate în diverse funcții publice și lupta cu grupurile de interese ca ministru al Justiției, am fost educată și m-am pregătit profesional să fiu cinstită, responsabilă, să înțeleg legile și să le folosesc întotdeauna pentru binele oamenilor. Candidez pentru că vreau dreptate!”

Ce șanse au să ajungă la Cotroceni. Ce spun sondajele

Sondajul  opinie realizat de INSCOP la comanda News.ro, prezintă un clasament al încrederii în personalitățile politice.

„INSCOP Research publică în premieră atât clasamentul încrederii în lideri politici, cât și al neîncrederii raportat la totalul populației (…) În ceea ce privește topul popularității, conduce Mircea Geoană (33%), urmat de Nicușor Dan (26%) și Marcel Ciolacu (23%) la o distanță de 10 procente”, a declarat Remus Ștefureac, director INSCOP Research, potrivit inscop.ro.

În clasamentul încrederii au reușit să intre Elena Lasconi cu  21.3% și Diana Șoșoacă cu  20.2%. Ana Birchall nu este menționată.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Elena Lasconi / Diana Șoșoacă / Ana Birchall)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Cristina Călugăr
Cristina Călugăr
Fondator al publicației Nr90 Media.
1 COMENTARIU
  1. „…noi tot vom câștiga”___–____incepe sa para idioata, pai daca tot castiga, ce sens mai are sa ceara sprijinul exact al unui contracandidat, pentru ca insasi ciuca vrea sa fie pres-edinte si -se pare- ca indirect a si primit girul de la USA…D.Sosoaca este ea populista, insa este si realista, insa tocmai astata-i problema cu populistii, ei analizeaza o situatie reala, insa NU o vor schimba niciodata, chiar ajunsi la putere, ei devin-automat- noii tirani…Despre A.Bircali, este prea sofisticata pentru poporul roman, daca ar fi fost frizerita, etc., ar fi avut mai multe sanse, cazul calfei de cizmar(ceausescu) este ilustrativ, totusi ea si-a ratat a priori sansele, daca facea ce i-am sugerat cativa ani in urma, avea alta imagine, adica dupa ce a fost chemata la Washington, trebuia sa demisioneze din pesede si sa joace totul ca independenta, practic s-a sabotat singura pentru o mie de ani…La acest moment nu pot gira niciuna dintre ele( desi raman la parerea ca o femeie pres-edinte poate schimba lucrurile), atata timp cat toate 3 bat campii cu „dreptati”, dar nu sufla un singur cuvant concret ce vor face, ori si un extraterestru vede ca problema Romaniei stat in jefuirea- sistematica si zi de zi- bugetului printr-un SUPERPARAZITISM INSTITUTIONALIZAT, de unde o caracteristica inevitabila, O CORUPTIE nemaiantalnita niciunde in lume, cu siguranta in Romania…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi alegeri de primar într-o comună din Constanța. Primul scrutin a fost anulat de BEC

Noi alegeri de primar. Alegătorii din Costineşti sunt aşteptaţi...

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...