Trei interlopi ieșeni au atacat mai multe bancomate din Slovenia | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Trei interlopi ieșeni au atacat 49 de bancomate din Slovenia. Prin metoda „Cash trapping”, cei trei au reușit să sustragă peste 60.000 de euro.

Deși suma furată a fost una semnificativă, magistrații Tribunalului i-au tratat cu mănuși. Unul dintre pungași a fost condamnat cu suspendare. Ceilalți doi ar fi putut rămâne și ei liberi, dar unul nu a putut fi găsit pentru a-și cere scuze, iar celălalt mai avea o condamnare mai veche.

Iulian Condurache, Vasile Tiugă și Eugen Stancu au fost trimiși în judecată în noiembrie 2021, la patru ani după comiterea faptelor de care au fost acuzați. Operațiunea declanșată de cei trei a început pe 18 octombrie 2017, când sora lui Iulian Condurache și-a deschis două conturi curente la ING, unul în euro, iar al doilea în lei, precum și un cont de economii. Ulterior, ea i-a dat fratelui său cele două carduri aferente conturilor curente. Pe 1 noiembrie, în cele două conturi au fost depuși 500 de lei, respectiv 2.150 de euro. Această ultimă sumă avea să fie esențială pentru bunul mers al acțiunii.

Citește și: Doi medici de la Spitalul Sf. Pantelimon, reținuți pentru omor calificat și tentativă de omor

Operațiunea de atac a durat 59 de ore

Cei trei au stabilit să „atace” în Slovenia. Pentru a lăsa însă cât mai puține urme, și-au stabilit baza de operațiuni în Burghausen, un orășel german din apropierea graniței cu Austria și aflat la aproximativ 350 km de capitala Sloveniei. În Burghausen, un prieten a închiriat pentru cei trei un autoturism. În seara zilei de 3 noiembrie 2017, banda a închiriat o cameră într-un hotel din Izola și și-a început operațiunea propriu-zisă. Pe parcursul a 59 de ore, au fost atacate 49 de bancomate ale băncii Intesa Sao Paolo din diverse localități slovene, din care 35 au fost reușite.

În toate cazurile a fost folosită aceeași tactică. Se introducea cardul în bancomat, apoi se tasta codul PIN. Se solicita eliberarea unei sume, de regulă 2.000 de euro. Bancomatul extrăgea bancnotele din casetele interioare, iar teancul de bani era adus spre ieșire, fără a fi pus la dispoziția clientului. Teoretic, urma eliberarea cardului, ușița care bloca accesul la bancnote se deschidea, iar ATM-ul înregistra tranzacția. Lucrurile nu se derulau însă astfel. Tâlharul bloca cardul în interiorul ATM-ului, fie manual, fie cu ajutorul unui dispozitiv. În paralel, ușița dispenser-ului era forțată, iar banii, smulși din interiorul ATM-ului. Se scotea apoi cardul, pentru a fi refolosit.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Un planor a aterizat forţat în apropierea Gării Deva. Pilotul, transportat la spital

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...

Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah au explodat | The Epoch Times

Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah...