„Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo

Data:

spot_img

„Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo. Filmul regizat de Emanuel Pârvu a primit trofeul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun lungmetraj.

Succesul producției a început cu participarea filmului la Festivalul de Film de la Cannes, Emanuel Pârvu fiind singurul regizor român selectat și prezent în acest an la prestigiosul eveniment. În acel moment, regizorul declara:

  • „Este o poveste care încheie într-un fel trilogia mea de familie – Meda, Marocco și Trei kilometri. Aici e o familie completă. La Meda era formată din tată și copil adoptat, la Marocco din tată și fiică și mamă care venea adiacent familiei, iar acum e o familie completă”, a spus Emanuel Pârvu într-un interviu acordat pentru culturaladuba.ro.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Premiul pentru cel mai bun actor

Festivalul de Film de la Sarajevo a mai adus un premiu pentru cinematografia românească, actorul Doru Bem, protagonistul filmului „Săptămâna Mare”, fiind câștigătorul premiului Heart of Sarajevo pentru cel mai bun actor.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Actorul Doru Bem descrie experiența trăită la filmările filmului „Săptămâna Mare”, regizat de Andrei Cohn, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

  • „Un film de epocă, care are la bază nuvela lui I.L. Caragiale „O făclie de paște”. Experiența pe care am trăit-o la filmări, alături de Andrei, colegii mei actori și întreaga echipă, a fost de neuitat. 40 de zile rupți de lume, imersați într-o poveste din secolul XIX, într-un cadru natural, rupt parcă din începuturile lumii, a născut filmul ăsta deosebit”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Trei kilometri până la capătul lumii )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Paradoxurile lui Geoană între SUA și (post)nomenklatură

Paradoxurile lui Geoană între SUA și (post)nomenklatură. Mircea Geoană...

Primele declarații ale lui Alfred Bulai | Aktual24

Primele declarații ale lui Alfred Bulai. Referatul procurorilor prin...

Împăratul e gol. Dezbaterea Trump-Harris, despre rezultate și marile dezinformări

Împăratul e gol și azi-noapte poate că am aflat...

Yo Kitamura din Japonia câștigă Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Violoncel

Yo Kitamura a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024,...