„Trei kilometri până la capătul lumii” la TIFF | Revista22

Data:

spot_img

„Trei kilometri până la capătul lumii” la TIFF, un film de Emanuel Pârvu, care intrat în acest an în selecția oficială de la Cannes.

Nu cumva a construi un „safe space” în absolut înseamnă să elimini diferențele și realitatea – poate inconfortabilă pentru tine, dar cu drept de existență a celuilalt ?

La sfârșitul proiecției de la TIFF cu „Trei kilometri până la capătul lumii”, un voluntar al festivalului a luat cuvântul, spunând că le mulțumește realizatorilor.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Și el vine dintr-o comunitate rurală mică din România, iar filmul pe care l-a văzut îl încurajează să spună că situația din locurile descrise este exact așa.

„Dar așa se petrec, încă, lucrurile”

„Ar trebui create poduri de comunicare cu astfel de comunități, pentru a modifica mentalități”, a exclamat el, observând – cu tristă delicatețe – că anumite scene dure au născut amuzament la unii spectatori – deși realitatea pe care o zugrăveau era sinistră.

Pare atât de grotesc și de brutal … „dar așa se petrec, încă, lucrurile”, a conchis, în aplauzele generale.

Filmul regizat de Emanuel Pârvu și produs de Miruna Berescu (intrat în acest an în selecția oficială de la Cannes) a dat naștere, după prima sa proiecție în România, la TIFF, la un șir de mărturii și de confesiuni directe și emoționante legate de comunitatea LGBTQ.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Elena Lasconi: Auditul membrilor este imperativ

Forma aceasta de eliberare de spaime și de mărturisire publică generată de vizionarea unui film în Piața Unirii, în fața celor peste o mie de spectatori care au rămas la sesiunea de Q & A, este rară și binevenită la noi.

În vecinătatea pieței, un partid naționalist împărțea ziare

Cu atât mai binevenită cu cât, la o zi după acea proiecție, în vecinătatea aceleiași piețe, un partid naționalist împărțea ziare promoționale.

Am asistat, efectiv, în seara aceea, la un moment de serioasă zgâlțâială de mentalități, una pe care o provoacă „Trei kilometri până la capătul lumii”.

Pelicula dă spațiu legitim de expresie unui subiect esențial, pe care îl tratează cu limpezime și coerență. Este, de aceea, un film extrem de necesar.

Continuarea în Revista22

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Trei kilometri până la capătul lumii )

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related