Trei martori sunt suspectați de mărturie mincinoasă în procesul lui Dan Diaconescu

Data:

spot_img

Trei martori care au depus mărturie în procesul lui Dan Diaconescu au făcut declarații contradictorii față de cele date în timpul urmăririi penale, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete de către procurorii de pe lângă Judecătoria Constanța, au informat vineri anchetatorii, potrivit Agerpres. Dan Diaconescu este judecat pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

Cele trei persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă, cu scopul îngreunării tragerii la răspundere penală a inculpatului Dan Diaconescu.

Citește și: Dronele, complicitățile și liniile roșii

„Având în vedere declaraţiile date de persoanele audiate la termenul de judecată din data de 16.10.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de favorizarea făptuitorului, (…), şi a unei infracţiuni de mărturie mincinoasă, (…). În esenţă, prin actul de sesizare s-a reţinut că depoziţiile celor trei persoane ascultate au fost contrare celor date de aceleaşi persoane în cursul urmăririi penale şi că au ca scop îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Prin rechizitoriul din 31 iulie 2023, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului Diaconescu Dan Cristian, pentru pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată (patru acte materiale), folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (patru acte materiale).

Cauza a fost înregistrată anul trecut pe rolul Judecătoriei Constanţa – Secţia Penală.

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related