Trei minori din Galați sunt acuzați de zeci de înșelăciuni cu comenzi de mâncare | Viața Liberă

Data:

spot_img

Trei minori din Galați sunt acuzați de zeci de înșelăciuni cu comenzi de mâncare. Mecanismul prin care puștii au produs prejudicii de aproape 20.000 de lei era unul bine pus la punct.

Dosarul în cadrul căruia sunt anchetați cei trei puști, cu vârste de 13, 15 și respectiv 16 ani, se află pe rolul Poliției din Salonta, județul Bihor, și a culminat cu patru percheziții pe care anchetatorii le-au făcut zilele acestea în județul Galați, la Tecuci. Au venit pe urmele suspecților constituiți într-o mică grupare, condusă de adolescentul de 16 ani, bănuit că ar fi pus în aplicare un plan bine stabilit pentru a înșela mai mulți operatori care livrau mancare de la restaurante. Aproape 30 de persoane cu această calitate, din 23 de județe de pe tot cuprinsul țării, au picat în plasa infractorilor minori din Tecuci.

„Din cercetările efectuate de polițiștii din Salonta a rezultat că, în perioada 29 iulie – 4 septembrie, un tânăr de 15 ani, ar fi indus în eroare 30 de persoane din 23 de județe din țară, care își desfășurau activitatea ca livratori de comenzi la domiciliu, apelând posturile telefonice ale restaurantelor unde acestea îşi desfăşurau activitatea, în vederea efectuării unor comenzi de mâncare. După plasarea comenzii, livratorii ar fi fost îndemnați să se deplaseze la aparate de plată de tip „Selfpay” din incinta unor magazine. Astfel, 28 de livratori de comenzi ar fi fost determinaţi să introducă în acele aparate, fără drept, date nereale, respectiv diverse coduri, urmate de introducerea unor diferite sume de bani, sub pretextul că banii le vor fi restituiți în momentul în care aceștia vor livra comenzile de mâncare. După obținerea sumelor de bani, tânărul le-ar fi blocat numărul de telefon, pentru a nu mai putea fi contactat, iar banii nu ar mai fi fost restituți”, au precizat reprezentanții IPJ Bihor.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viața Liberă)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...