duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateTren-tramvai între Oradea şi Debreţin? Primarul orașului ungar anunță finalizarea studiului de...

Tren-tramvai între Oradea şi Debreţin? Primarul orașului ungar anunță finalizarea studiului de fezabilitate, primarul din Oradea nu ştie nimic

Un tram-train (tramvai interurban) ar putea circula, în viitor, pe ruta Oradea – Debreţin.

Primarul municipiului ungar, Papp László, a anunțat miercuri că va solicita Consiliului Local asumarea unui angajament de 25 milioane de forinţi (aproximativ 350.000 lei) pentru documentaţia care vizează traseul din oraşul maghiar. Studiul de fezabilitate, finanțat parțial de Guvern, a fost finalizat.

Potrivit site-ului civishir.hu, care îl citează pe primarul din Debreţin, proiectul este „în interesul economic prioritar al administrației locale„. Papp a precizat că, până la tratatul de la Trianon, a existat o linie neelectrificată între Debreţin şi Oradea, prin Nagykereki, însă ulterior şinele au fost ridicate pe partea română. 

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE