Tribunalul București anulează dosarul firmelor din imperiul lui Sebastian Ghiță și restituie cazul la DNA

Data:

Judecătoarea de cameră preliminară de la Tribunalul București, Lavinia Cârciumaru, a anulat întreg probatoriul din dosarul firmelor din imperiul fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, a decis restituirea cazului la DNA și a dispus ridicarea tuturor sechestrelor, potrivit deciziei instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori la Curtea de Apel București.

”1. Admite excepţia nulităţii absolute cu privire la legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, a administrării probelor şi a sesizării instanţei. Exclude toate probele administrate în faza urmăririi penale. Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Secția de Combatere a Corupției, în vederea refacerii urmăririi penale.

2. Revocă măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpaţii SC Expert One Research SRL, Merconsult Team SRL, Network One Distribution, Teamnet Internațional SA, S.C. IT Infocons Services S.R.L., S.C. Future Time Comunication Technologies SRL, S.C. Viewpedia Soft S.R.L., S.C. Sungard Systems S.R.L., Dimulescu Mariana Meri, Nedelcu Bogdan, Anastasescu Crristian prin Ordonanţa nr. 583/P/2014 din 03.05.2017 a DNA – Structura centrală şi prin Ordonanţa nr. 13/P/2019 din 02.10.2019 a DNA – Structura Centrală. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 7.02.2022”, este decizia Tribuanului București.

Instanța nu și-a motivat încă decizia. La termenele de anul trecut, a formulat adrese către DNA, SRI și ANAF. Judecătoarea a luat această decizie după ce a amânat pronunțarea de 8 ori.

În septembrie 2020, tot după 8 amânări, judecătoarea Cârciumaru a ridicat sechestrul asupra Asesoft Internațional și 2K Telecom și a redus valoarea sechestrului pentru alte firme din imperiul lui Sebastian Ghiță. Ea a ridicat atunci și sechestrul instituit pe bunurile lui Alex Ghiță, fratele fugarului Sebastian Ghiță. Detalii aici. 

Materialul complet poate fi citit pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...