luni, 29 noiembrie 2021
AcasăNewsletterTribunalul Bucureşti îi „ceartă" pe cei care sunt revoltaţi de decizia care...

Tribunalul Bucureşti îi „ceartă” pe cei care sunt revoltaţi de decizia care a îngropat dosarul „10 August”

Şefa Biroului de Informare şi Relaţii Publice a Tribunalului Bucureşti, judecătoarea Mihaela Laura Radu, a transmis, miercuri, că Hotărârea judecătorească de respingere a redeschiderii dosarului „10 August” a fost adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi nu pe bază de emoţii şi sentimente.

„Pentru corecta informare a cetăţenilor, faţă de reacţiile exprimate în spaţiul public cu referire la hotărârea judecătorească pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr.26704/3/2020, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bucureşti formulează următoarele precizări: În pronunţarea soluţiilor judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii, în conformitate cu art. 124 alin. 3 din Constituţia României. Hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe portalul Tribunalului.

În documentul citat se precizează că, văzând că reacţiile privind respectiva decizie vin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti le solicită acestora să respecte separarea puterilor în stat.

„Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele 3 puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc, independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor”, afirmă comunicatul.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE