Tribunalul Dolj, a doua oară cu noroc. Președinții și locțiitorii birourilor electorale au fost din nou trași la sorți, azi, după ce Biroul Electoral Central a admis o contestație venită din partea mai multor avocați ai Baroului Dolj, prin care se cerea reluarea operațiunii din 15 aprilie.
Aceștia au semnalat faptul că nu s-a ținut cont de prevederile legale, anume că desemnarea trebuia să se facă, prin tragere la sorţi, mai întâi dintre magistraţii Tribunalului Dolj și ai Parchetului de pe lângă această
instanță şi ceilalţi jurişti cu domiciliul sau reşedinţa în judeţ pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de localitatea sau subdiviziunea administrativ-teritorială în care va funcţiona biroul electoral de circumscripţie.
Tragerea la sorţi trebuia făcută cu prioritate din lista magistraţilor, întâi pentru preşedinţi şi apoi pentru locţiitori.
Citește și Cine-l poate bate pe Nicușor Dan
Nu este un caz izolat, dar este primul scandal de acest fel
În schimb, au arătat contestatarii, în listele întocmite pentru tragerea la sorți s-au numărat de la bun început și magistrați de la Curtea de Apel și Parchetul Curții, Judecătoria Craiova, dar și alte instanțe din județ.
La Cernătești, spre exemplu, fusese desemnat un magistrat de la Judecătoria Drăgășani, județul Vâlcea, care își făcuse viză de flotant la adresa unei rude, în Dolj.
Cu alte cuvinte, chiar cei care se presupune că împart dreptate și-au dat cu stângu-n dreptul înghesuindu-se să intre în urna alegerilor cu gândul că doar-doar or ajunge și ei la banii din traistă.
Citește și Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică
A fost pentru prima dată când la constituirea birourilor electorale a apărut un asemenea scandal.
Situații similare cu cea din Dolj s-au mai înregistrat în județele Alba, Giurgiu, Argeș, Ialomița și Giurgiu. Cel puțin, și aici BEC a decis reluarea procedurii de desemnare a conducerii birourilor.
Continuarea în Știri Craiova
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Foto: stiricraiova.ro