joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTrimisă în judecată, după ce a profesat 20 de ani cu o...

Trimisă în judecată, după ce a profesat 20 de ani cu o diplomă falsă

La mijlocul lunii ianuarie, o femeie din Târgoviște a fost reținută pentru că, timp de douăzeci de ani, a profesat ca psiholog în Spitalul Județean din Târgoviște, fără a avea studii reale. Femeia folosise o diplomă falsificată.

Situația a fost descoperită tardiv, după ce angajata spitalului a evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, și în plus, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, femeia ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii Spitalului Județean din Târgoviște, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică.

Femeia a indus în eroare unitatea spitalicească, prezentând o diplomă de licență falsificată la angajare, diplomă care atesta faptul că aceasta ar fi absolvit o instituție superioară de învățământ, act care i-a și permis să ocupe poziția de psiholog a instituției medicale vreme de douăzeci de ani. Lucrurile sunt cu atât mai grave, cu cât ea este fosta parteneră de viață a unui fost șef al poliție dâmbovițene.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE