joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterTrimiși în judecată de procurori, după ce au fraudat banii europeni pentru...

Trimiși în judecată de procurori, după ce au fraudat banii europeni pentru „bunăstarea porcilor”

Fraudele din bani europeni par a fi devenit un fel de sport național. Și foarte mulți români nu iau în calcul faptul că finanțările externe sunt realmente verificate, mai devreme sau mai târziu. Este și cazul unei societăți comerciale din Galați, care a încasat bani pentru „bunăstarea porcilor”, chiar dacă, în realitate, îi dirijau pe jos către abator.

Compania S.C. SUINTEST SRL din Galați se ocupă din 2003 cu creșterea și abatorizarea porcilor. Cifra de afaceri a companiei și-a atins apogeul în 2012, când ajunsese la 71 271 113 lei, însă ea a scăzut de la an la an, până când în 2019 ajunsese la 4 361 649 lei. Problema și mai mare e că în anul 2019, profitul era de minus 1 922 810 lei. Perioada de apogeu a veniturilor companiei se explică, însă, prin aplicarea unor practici ilegale.

Compania nu a luat în calcul faptul că modul în care banii externi au fost cheltuiți urma să fie verificat și că nici faptul că procurorii pot intra pe firul poveștii.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a companiei, a administratorului acesteia și a doi angajați pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și pentru complicitate la toate aceste acțiuni. 

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE