Trump, împușcat în ureche într-o tentativă de asasinat la un miting electoral | VIDEO

Data:

spot_img

Trump, împușcat în ureche într-o tentativă de asasinat. Fostul președinte american Donald Trump a fost coborât de urgență de pe scenă după ce au izbucnit focuri de armă la un miting politic din Pennsylvania, într-o aparentă tentativă de asasinat, relatează BBC, potrivit G4Media. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani, a fost împușcat. De asemenea, un spectator ar fi murit și alți doi au fost grav răniți.

FBI l-a identificat pe atacatorul de la mitingul lui Trump. Este vorba de Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, transmite CNN.

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump, pe 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă activă și în curs de desfășurare, iar orice persoană care deține informații care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI.”

YouTube video

Potrivit G4Media, ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a declarat, duminică dimineaţă, că americanii sunt şocaţi în urma împuşcăturilor de la mitingul lui Donald Trump, el afirmând că principala întrebare este cum s-a putut ajunge la această situaţie.

„Practic americanii sunt şocaţi. Toată atenţia se îndreaptă spre serviciile de securiatte, întrebarea care se pune este cum a putut ajunge un lunetist să tragă la un miting. Trump beneficiază de servicii de protecţie foarte riirguroase. La Washington, Convenţia republicană de luni va beneficia de mai multă atenţie. Se aşteaptă să se vadă ce va spune Trump despre această tentativă. Va avea loc o evaluare a protecţiei de care beneficiază Trump, probabil că vor fi măsuri sporite la Wisconsin. Să nu uităm că armele de foc sunt la liber în această ţară şi un astfel de incident se poate întâmpla oricând. Totuşi, încă se pune întrebarea de ce nu a avut un perimetru de securitate mai bun”, a declarat Muraru într-o intervenție la Digi24.

Nepotul congresmanului republican de Texas Ronny Jackson a fost rănit în împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump, informează Politico. „Un glonţ i-a trecut prin gât şi sângera”, a declarat Jackson pentru Fox News, adăugând că nepotul său era aşezat în spatele lui Trump şi „în prima linie”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sat de vânzare în Italia la prețul de un milion de euro | Aktual24

Un întreg sat a fost scos la vânzare în...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

A fost găsită încă o persoană decedată în inundațiile din Galați. Bilanţul creşte la 5 morţi

Încă o persoană decedată în urma inundaţiilor produse în...