Trumpificarea politicii americane: Cum a reușit Donald Trump să remodeleze politica americană după chipul său | Universul.net

Data:

spot_img

Indiferent cine va câștiga în noiembrie, Donald Trump a redefinit agendele ambelor partide, relatează The Economist.

Alegerea cu care se confruntă America în mai puțin de o lună nu va fi făcută de alegători care cântăresc seturi de politici rivale. Planurile Kamalei Harris sunt lipsite de detalii, iar cele ale lui Donald Trump sunt uneori desprinse de realitate; și, în orice caz, diviziunile culturale îi motivează pe alegători mai mult decât politica fiscală. Cu toate acestea, alegerea care este de făcut contează enorm din punct de vedere al politicilor, atât pentru America, cât și pentru restul lumii. Acest aspect al scrutinului a fost acoperit insuficient, în comparație cu fanteziile despre ce mănâncă la prânz migranții haitieni din Ohio. Ediția noastră curentă, care conține opt prezentări succinte ale politicilor în domenii în care credem că alegerile vor face cea mai mare diferență, este gândită ca un antidot la acest lucru.

Citește și: „Cum poate fi o țintă militară omul flămând care se duce să ia o plasă cu mâncare?” Petru Gabor | INTERVIU

Lista noastră este selectivă: am exclus subiecte în care contrastul dintre cei doi candidați este evident, dar care nu au o legătură directă cu politicile publice. Acestea includ caracterul candidaților, ceea ce ar însemna alegerile pentru instituții și chiar pentru democrația americană. De asemenea, nu am inclus avortul, unde opiniile diferite ale candidaților este puțin probabil să se traducă în politici marcant diferite, având în vedere că probabil niciunul dintre partide nu va domina Congresul. Eliminând aceste aspecte, oricât de importante ar fi, și concentrându-ne pe politicile care sunt la îndemâna președintelui, rezultatul este surprinzător. Indiferent cine ajunge să obțină 270 de voturi în Colegiul Electoral, pe 5 noiembrie, ideile lui Trump vor câștiga. El, nu Kamala Harris, a stabilit termenii acestei competiții. Politica americană a devenit profund trumpificată.

Să luăm platforma internă a Kamalei Harris. Politica ei de imigrație susține cea mai conservatoare propunere de reformă bipartizană din acest secol. Prevederile acesteia includ închiderea cererilor de azil atunci când fluxul de migranți ilegali este ridicat. Politica ei comercială implică păstrarea, într-o formă modificată, a majorității tarifelor impuse de Donald Trump în primul său mandat. În ceea ce privește impozitele, Kamala Harris ar păstra majoritatea reducerilor fiscale semnate de Trump în 2017 (majorând ratele doar pentru cei care câștigă peste 400.000 de dolari). În sectorul energetic, ea a devenit o susținătoare a fracturării hidraulice și a făcut parte dintr-o administrație în cursul căreia America a pompat mai mult petrol și gaz decât oricând înainte. Deoarece America este atât de partizană, iar Donald Trump este o figură atât de polarizantă, Kamala Harris a putut împrumuta părți din agenda primului mandat al lui Trump fără ca majoritatea oamenilor să observe.

Continuarea, în Universul.net

Citește și: Curtea de Apel Iași exclude înregistrările din dosarul de mită al fostului șef al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: AGERPRES / EPA / CAROLINE BREHMAN)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related