Tudor Chirilă, despre hărțuirea sexuală în facultățile de teatru: „Cunosc un caz real”

Data:

Actorul Tudor Chirilă a reacționat după ce actriţa Viorica Vodă a mărturisit, pe scena premiilor Gopo, că a fost hărţuită sexual în teatru şi în cinematografie.

„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu «pregătirea» pentru facultate.

Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciții de «actorie» care chipurile au rolul de a dezinhiba.

(Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reușit să schimbe școala) Da’ probabil că ne-ar pune pe toți la punct una care așteaptă un Ferrari de la vanatorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rusinoasele drumuri la Mega Image”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Declarația lui Tudor Chirilă vine în contextul în care actrița Viorica Vodă a urcat pe scena premiilor Gopo alături de echipa filmului „Filantropica”, regizat de Nae Caranfil, cu ocazia aniversării a 20 de ani de lansarea peliculei, și a afirmat că a fost hărțuită sexual după ce filmul a fost încheiat. Avea 25 de ani când a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu.

„Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost”, a mărturisit actrița.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...