Tudor Chirilă: „PSD-PNL pozează în salvatori, iar extremiștii capitalizează în opoziție”. Artistul a explicat, într-un text postat pe pagina sa de Facebook, diferențele dintre protestele din 10 august și cele de acum, analizând motivația cetățenilor de a ieși în stradă.
Chirilă arată că celel mai mari proteste de după Revoluția din 1989 au fost cele generate de Ordonața 13, „când Dragnea și PSD voiau să pună un prag de 200.000 de lei la furat”, fiind spontane, asemeni celor urmate incidentului de la Colectiv. Mai mult, „protestele au fost pașnice, nicio televiziune nu a fost agresată și singurele probleme mai apăreau când vreo facțiune din vreo galerie devenea violentă, dar mi-aduc bine aminte cum mulțimea a reușit să se delimiteze fizic de actele alea de violență”, a afirmat artistul.
„Am fost făcuți sorosiști, drogați, vânduți, trădători, reziști sau rezistenți și ulterior haștagiști. Batjocoriți și ironizați (…) Cu doi ani în urmă tinerii de la Colectiv erau numiți „sataniști pedepsiți”. Era nevoie să fim decredibilizați pentru ca PSD să-și atingă scopul etern, conservarea puterii într-un moment critic”, a scris Tudor Chirilă.
„Doamna Alexandrescu nu era „jurnalistul poporului” pentru că lucra pentru Dragnea”
Artistul arată că deși s-a reușit blocarea Ordonanței 13, a urmat o regrupare „și a început marele atac la statul de drept condus de Dragnea prin Tudorel Toader, Nicolicea, Iordache și compania împreună cu televiziunile care se ocupau de partea cu manipularea pe banii partidelor (…) Apropo, atunci doamna Alexandrescu nu era „jurnalistul poporului” că lucra pentru Dragnea. Pe vremea aia urla Rareș Bogdan care desființa pensiile speciale în treizeci de zile pentru ca ulterior să devină porta vocea PNL.”
Tudor Chirilă amintește tentativele de discreditare a protestatarilor, acuzați că ar fi luat bani pentru a participa, presupusul finanțator fiind Soros, care „o să finanțeze proteste mult timp după moarte”, a adăugat ironic artistul.
A urmat „măcelărirea justiției și protejarea corupției în Parlament cu ajutorul CCR”, care a decis: „corupția nu e o chestiune de siguranță națională și s-au desființat interceptările SRI, acela fiind momentul în care s-a dat liber la protecția și salvarea marilor corupți”, a explicat Chirilă.
„Corupția endemică din ultimii 35 de ani a fost cea mai mare formă de extremism. Și iată cum extremismul naște extremism. Noi am ieșit în stradă împotriva corupției, dar sistemul a avut grijă să ne decredibilizeze. (…) După 10 august 2018 societatea civilă a renunțat la proteste. Și atunci a fost lăsat un loc gol în care au apărut partidele extremiste. Poate că mulți români se simt reprezentați de retorica violentă, populistă, care de multe ori face apel ori la legionari ori la comunismul lui Ceaușescu în care „cine nu e cu noi e împotriva noastră”, în care iată, cine nu acceptă că un candidat extremist – admirator declarat al lui Putin și vechi prieten al sistemului – nu este o soluție, devine automat trădător, vândut, plătit de sistem”, a mai adăugat acesta.
În mesajul său, Tudor Chirilă s-a adresat candidatei USR, atrăgând atenția că protestele pro europene din Piața Universității înaintea desfășurării turului 2 au fost „un strigăt împotriva oricărei forme de extremism. Votul pe care dânsa urma să-l primească din partea cetățenilor pro europeni, nu reprezenta încrederea în abilitățile demonstrate ca lider sau candidat, ci „răul mai mic” ca de obicei în istoria noastră”.
Artistul a subliniat situația creată în urma anulării turului 2 al alegerilor prezidențiale, dar și rezultatul alegerilor parlamentare „e halucinant și dezarmant să vezi cum tot ei cad în picioare. PSD-PNL guvernează și pozează în salvatori în timp ce extremiștii capitalizează în opoziție. Și asta pentru că puterea nu răspunde la întrebări”, a scris Tudor Chirilă.
Textul integral AICI.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: AGERPRES FOTO )