duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTudorache: E timpul să ştim cine sunt securiştii din România. TOATĂ arhiva...

Tudorache: E timpul să ştim cine sunt securiştii din România. TOATĂ arhiva Securităţii trebuie scoasă la lumină

Preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, a pledat pentru o „transparentizare completă a istoriei noastre recente”, însă nu crede că proiectul de lege depus de colegul său de alianţă, ministrul Economiei Claudiu Năsui, reprezintă o soluţie viabilă în acest sens, ci mai degrabă soluţia ar fi întărirea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Astfel, liderul PLUS crede că a venit timpul ca toată arhiva Securităţii să fie scoasă la lumină pentru că „doar transparenţa totală, accesul deplin la dosare şi publicarea tuturor informaţiilor vor închide această rană”.

„Istoria nu e o opţiune. Ne putem preface că nu există, că putem trăi şi progresa fără ea, dar tot istoria ne-a învăţat că o naţie nu îşi poate construi viitorul fără a face pace cu trecutul, mai ales atunci când acela ascunde lucruri urâte. Or, pentru noi, în această ţară, a şti cine ne-au fost securiştii este nu doar o obsesie istorică, e o datorie legitimă pentru a ne elibera viitorul. Aşa că e bine să vrem să ştim dacă sunt securişti în USR PLUS, în PNL, în PSD sau dacă sunt vreunii ascunşi în spatele AUR. La fel de mult cum trebuie să îi ştim pe cei care au intrat în afaceri, pe cei din înalta societate, din mediul academic, din structurile discrete ale statului, din întreaga societate. E bine să ştim cine sunt cei care ne supravegheau sau, mai rău, ne torturau părinţii şi bunicii. În aceeaşi măsură trebuie să înţelegem cât din istoria ultimilor 30 de ani a fost marcată de aceştia şi dacă România este un stat în care forţe obscure mai decid pentru şi în numele cetăţenilor”, a declarat Dragoş Tudorache.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE