Tudorel Toader pierde apelul în procesul intentat împotriva Deutsche Welle | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Tudorel Toader, fost ministru al justiției și rector al UAIC, pierde apelul în procesul intentat împotriva Deutsche Welle. Acesta a acuzat postul de radio german că i-ar fi prejudiciat imaginea, onoarea, demnitatea și reputația. Până în prezent, Toader a câștigat doar în primă instanță împotriva postului de radio Europa Liberă.

Tudorel Toader a chemat în judecată Deutsche Welle în noiembrie 2022, cerând despăgubiri în sumă de 2 milioane lei. În opinia fostului ministru, postul de radio i-ar fi adus semnificative prejudicii de imagine prin publicarea pe site-ul său a unui articol intitulat „Închisorile din România: gândaci, ploșnițe și tentative de suicid”. Articolul făcea un bilanț al aplicării legii recursului compensatoriu despre care se spunea că este o „lege promovată de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader în guvernarea PSD”. De asemenea, textul făcea și o prezentare a condițiilor din penitenciarele românești și a funcționării sistemului judiciar român în comparație cu restul Europei.

Citește și: Inculpat în două dosare, Irinel Popescu vrea să fie ales și numit „academician”

În fața judecătorilor, Toader s-a prezentat ca o victimă a unei adevărate campanii de denigrare declanșate de Deutsche Welle, el afirmând că postul de radio publicase peste 85 de articole similare. Toader a afirmat că legea recursului compensatoriu fusese inițiată pe când prim-ministru era Dacian Cioloș, iar ministru al justiției, Raluca Prună. Ca ministru, Toader își exprimase dezacordul cu forma legii ajunsă în dezbaterea Senatului și susținuse neconstituționalitatea legii.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Schimbări climatice. Ecocidul ar putea deveni infracţiune internaţională

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primăria Iași pierde milioane de euro anual din cauza parcărilor fără bariere | Reporter de Iași

Primăria Iași pierde milioane de euro anual din cauza...

Inculpat în două dosare, Irinel Popescu vrea să fie ales și numit „academician”

Adunarea Generală a Academiei Române se întrunește, miercuri, pentru...

Proiectul metroului din Cluj are o nouă sursă de finanțare | Monitorul de Cluj

Proiectul metroului din Cluj are o nouă sursă de...