joi, 28 octombrie 2021
AcasăNewsletterTulpina britanică a virusului umple spitalele ieşene. Secţiile ATI sunt pline

Tulpina britanică a virusului umple spitalele ieşene. Secţiile ATI sunt pline

Ieri-dimineaţă, la Spitalul de Infecţioase era un singur pat liber. A ajuns la Iaşi tulpina britanică, dar şi alte mutaţii mult mai contagioase.

Medicii din Iaşi implicaţi în prima linie a pandemiei COVID-19 atrag atenţia asupra faptului că, în ultima perioadă, se constată o creştere constantă a numărului de cazuri, iar secţiile ATI încep din nou să funcţioneze la capacitate maximă.

Ieri, la nivelul reţelei sanitare existau doau cinci paturi libere pentru bolnavii în stare critică. Tot specialiştii afirmă că se constată o creştere a numărului de cazuri de boală cu formă severă în rândul populaţiei tinere.

La Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, din cele nouă paturi de la Compartimentul ATI, doar unul sigur era liber ieri, la raportarea de la ora 10,30.

“Din nefericire, în ultima perioadă observăm o creştere a numărului de cazuri. Este o creştere constantă, şi nu putem spune că e o creştere bruscă. În continuare, avem pacienţi internaţi la secţiile ATI cu forme grave. Dar, până în momentul de faţă, sistemul de sănătate are capacitatea să gestioneze atât cazurile medii, cât şi severe de boală. Dinamica paturilor de la ATI nu o putem preconiza. Legat de Spitalul Mobil Leţcani, sigur, dacă va fi nevoie, vom discuta despre redeschiderea sa, dar nu până nu vor fi rezolvate problemele tehnice care sunt acolo”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE