Tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud a ajuns, oficial, și în Piteşti. Persoana confirmată este un bărbat turc

Piteștiul a înregistrat primul caz de infectare cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud. Laboratoarele care au făcut secvențierea au identificat tulpina sud-africană și la o femeie din București.

Cazul din Pitești este cel al unui cetățean străin care fusese deja testat pozitiv pentru Covid-19. În cazul acestuia, abia vineri a fost comunicat rezultatul secvenţierii care a indicat tipul tulpinii (rezultat care se primeşte mai târziu decât rezultatul unui test SARS-CoV2).

“Ultimele informații pe care le-am primit referitor la cazul persoanei din Pitești infectată cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud sunt următoarele: cetăţeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuinţa sa, în care se mai află încă o persoană, izolată şi aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană şi că la locul de muncă muncea singur în birou. Secvenţierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi 05.03.2021 (în a 10 zi de la data recoltării probei) “, a declarat prefectul de Argeș, Emilia Mateescu.

Bărbatul infectat nu prezintă simptome și, potrivit prefectului, până în prezent nu sunt informaţii care să susţină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă şi nici ipoteza posibilităţii transmiterii către alte persoane. Concret, bărbatul a fost testat la cerere în vederea plecării în Turcia, nu are istoric de călătorie și nu este contact al vreunui caz confirmat. Deocamdată, persoana cu care cetăţeanul turc a intrat în contact nu a fost testată.

“Colegul de locuință al persoanei depistate pozitiv locuiește în cameră separată. Nu are simptome. Nu a fost testat. Testarea nu este obligatorie”, a mai precizat Emilia Mateescu.

Este al doilea caz de infectare cu tulpina sud-africană SARS-CoV2 confirmat în România. Laboratoarele MedLife, unde s-a făcut secvențierea, au identificat tulpina sud-africană la două din cele 93 de probe analizate (o femeie din București, în familia căreia alte două persoane au COVID-19, și bărbarul turc din Pitești), pentru 72 din probele lucrate, confirmându-se tulpina britanică.

 De precizat că tulpina sud-africană este mai puțin transmisibilă decât cea din Marea Britanie.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.