Tumoră de șase centimetri la nivelul frunții, înlăturată de medicii ieșeni

O femeie în vârstă de 60 de ani a primit o șansă la o viață normală după ce a fost operată de o tumoră de șase centimetri, situată la nivelul frunții. Operația a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, medicii spunând că femeia a ajuns în stare gravă, viața sa fiind în pericol.

Echipa medicală în timpul operației

Tumora a fost una impresionantă atât prin mărimea sa, cât și din cauza poziției sale. Specialiștii au explicat că aceasta a crescut într-o zonă a creierului ce determină personalitatea, fiind și tangentă a nervilor optici, glandei hipofize și arterelor carotide ce hrănesc creierul.

„Intervenția chirurgicală a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii. Evoluția postoperatorie a fost una simplă, cu complicații hormonale tranzitorii din cauza apropierii tumorii de glanda hipofiza. Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta”, a explicat dr. Lucian Eva, medic neurochirurg care a făcut parte din echipa operatorie și managerul unității medicale.

Medicul a mai explicat că deși meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central și că majoritatea sunt benigne, acest caz a fost unul deosebit din cauza mărimii tumorii. „Sunt tumori cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni”, a completat medicul ieșean.

Din echipa medicală care s-a ocupat de acest caz au făcut parte cinci medici neurochirurgi, dintre care trei rezidenți, un medic primar și un medic specialist.

partajează acest articol:
Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Bode: ”Nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă. Vor fi controale”

Sâmbătă este prima zi în care se aplică măsurile de relaxare luate de Guvern după scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în ţară. Astfel, masca de protecţie nu mai e obligatorie în spaţiile publice neaglomerate şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

VIDEO | Premierul clarifică dilema privind relaxarea la joburile cu toți angajații vaccinați: “Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior”

Premierul a admis că s-a produs o confuzie chiar printr-o prevedere publicată într-un ordin al M. S.

Doi bărbați urmăriți internațional, unul dintre ei, albanez, pentru tentativă de omor, au fost depistați de polițiștii argeșeni și încarcerați

Cel de-al doilea urmărit internațional depistat și încarcerat e un român căutat de cinci ani.
partajează acest articol: