luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterTur virtual în bazinul hidrografic Mureș

Tur virtual în bazinul hidrografic Mureș

Administrația Națională „Apele Române” își invită cititorii de pe o rețea de socializare într-un tur virtual în bazinul hidrografic Mureș, precizând câteva curiozități despre acesta.

Practic, turiștii pot afla că Râul Mureş, fiind cel mai mare afluent al Râului Tisa, are suprafaţa bazinului hidrografic de 29.767 kmp şi lungimea cursului principal de 789 km, din care 28.310 kmp, respectiv 761 km fiind incluse în teritoriul României.

Având unul dintre cele mai lungi cursuri interioare şi fiind unul din râurile cele mai semnificative ale bazinului carpatic, Mureşul străbate bazinul Transilvaniei spre direcţia vestică şi se varsă în Tisa la Szeged.

De asemenea, râul străbate o lungime de 88 km în interiorul Parcului Natural Lunca Mureşului cu o lăţime medie de 120 m, ultima porţiune de la Nădlac la Cenad reprezentând şi graniţă între România şi Ungaria.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE