joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterTurcan: Există angajaţi în sistemul de stat care au venituri lunare de...

Turcan: Există angajaţi în sistemul de stat care au venituri lunare de 50.000 de lei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, joi seara, la Digi24, că a descoperit că există angajaţi în sistemul de stat care au venituri lunare de 50.000 de lei, sumă care include salariul şi sporurile. Oficialul nu a dorit să numească şi instituţiile unde există asemenea cazuri pentru a nu stârni „reacţii adverse”.

„Sunt venituri şi de 50.000 de lei în mână pe lună. N-aş vrea să zic instituţiile, pentru că după aia ne trezim cu reacţii adverse când încercăm să construim o lege a salarizării”, a spus Turcan, care a mai precizat că ar fi vorba despre „o categorie profesională respectată”.

Totodată, fostul vicepremier susţine că în sistemul public sunt şi pensii mari pe bază de contributivitate, ale unor foşti angajaţi de la stat, cea mai mare pensie ajungând la suma de 39.000 de lei.

„Mulţi se uită la pensiile speciale, dar în sistemul de pensii publice, pe baza contributivităţii, cea mai mare pensie e de 39.000 de lei. Care a lucrat la stat şi care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totuşi, când vorbim de sistemul public, să ne uităm la echitate, să ne uităm la contributivitate şi la motivarea angajaţilor, dar şi la performanţa instituţiilor”, a menţionat Raluca Turcan.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE