Turcia a devenit cel mai mare furnizor mondial de drone militare și civile | Aktual24

Data:

spot_img

Turcia, pe primul loc în lume la exportul de drone militare. Center for a New American Security (CNAS), o organizație independentă din SUA, a publicat la începutul acestei luni un nou raport care acoperă transferurile globale de drone aeriene de grad militar realizate între 1995 și 1 septembrie 2023. Potrivit raportului, Turcia a devenit cel mai mare furnizor mondial de drone militare și civile.

Raportul arată și că numărul transferurilor globale de drone armate a crescut odată cu intrarea Turciei și a Chinei pe piața dronelor militare. Începând cu 2018, Turcia a controlat 65% din vânzări, China – 26%, în timp ce SUA a furnizat doar 8%.

Citește și: Israelul atacă Hezbollah – peste 180 de morți și 300 de lovituri în Liban

În ultimii doi ani, Turcia a înregistrat progrese semnificative pe piață prin succesul dronelor militare turcești, ar fi celebra Bayraktar TB2, care a propulsat Turcia în fruntea acestui domeniu. Potrivit raportului, performanțele de succes ale dronelor turcești pe câmpurile de luptă din Libia, Nagorno-Karabah și Ucraina, împreună cu mediatizarea pozitivă a acestor performanțe, le-au propulsat în top.

Începând cu septembrie 2024, dronele Bayraktar TB2 sunt active în armatele a șase state membre NATO și a patru țări membre UE.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Judecător cercetat de Inspecția Judiciară după ce a criticat conducerea CSM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related