Turcia a lansat primul satelit de comunicații propriu, Turksat 6A, cu ajutorul SpaceX

Data:

spot_img

Turcia a lansat primul satelit de comunicații propriu, Turksat 6A. Primul semnal a fost primit după 67 de minute de la lansare.


Turcia a lansat marţi, pe orbită, primul său satelit de comunicaţii de producţie internă, Turksat 6A, o realizare despre care afirmă că îi va extinde acoperirea prin satelit la cinci miliarde de oameni, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Turksat 6A a fost transportat în spațiu de o rachetă SpaceX Falcon 9


Satelitul a fost transportat în spațiu de o rachetă SpaceX Falcon 9, de la Complexul de lansare spaţială (SLC-40) de la Cape Canavaral din Florida, în SUA.

Citește și Reformistul Masoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului: „vrem să ne rezolvăm problemele cu lumea sau nu?”

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, a catalogat lansarea ca începutul unei „noi faze” pentru Turcia în producţia de sateliţi.

„Am produs cu resurse naţionale peste 81% din subsistemele, staţiile terestre pentru satelit şi softul în proiectul 6A, care este de mare importanţă pentru viitorul ţării noastre în spaţiu”, a spus Erdogan, potrivit Agerpres.

Primul semnal de la satelitul Turksat 6A a fost primit după 67 de minute de la lansare, aşa cum fusese planificat, susține ministrul transportului şi infrastructurii, Abdulkadir Uraloglu. El a adăugat că satelitul va extinde acoperirea de către Turcia la cinci miliarde de oameni.

Citește și SUA trimit 84 de avioane de luptă de ultimă generație în Japonia pentru a consolida apărarea regională | Aktual24

„Am adus comunicaţiile proprii, transmisiile noastre de televiziune la un nivel mai sigur, superior”, a transmis el.

Turksat 6A, rezultatul unui efort întins pe 10 ani


Potrivit ministrului, Turksat 6A va permite de acum Turciei să ajungă şi în India, Indonezia, Malaezia şi Thailanda. Turcia a mai lansat sateliţi folosind tot rachete de la SpaceX.

Citește și Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a ajuns la Moscova, într-o „misiune de pace”

Ministrul Uraloglu a declarat că Turksat 6A este rezultatul unui efort întins pe 10 ani de a produce pe plan intern un satelit, şi că Turcia a devenit astfel una din cele 11 ţări care au reuşit acest lucru.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Turksat)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...