Turcia critică referendumurile pe care Rusia vrea să le organizeze în Ucraina

Data:

Turcia este indignată de intenția Rusiei de a organiza referendumuri în Ucraina pentru anexarea teritoriilor. Totodată, Turcia spune că nu va recunoaște această alipire a teritoriilor și i se pare o tehnică ilegală cu care nu este de acord.

„Asemenea fapte împlinite ilegitim nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională”, a declarat Ministerul turc de Externe.

De asemenea, Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea peninsulei Crimeea a Ucrainei de către Moscova, eveniment care a avut loc în anul 2014 după ce între cele două state a izbucnit un conflict armat și a continuat cu invadarea Ucrainei de către Rusia în data de 24 februarie.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care are stabilite niște relații bune cu autoritățile de la Kiev și Moscova, a încercat să poarte niște discuțiiși să ajungă la un numitor comun însă fără prea mare succes. În ultima săptămână soarta Rusiei a fost întoarsă pe dos, iar cetățenii sunt într-o disperare și un haos, iar toată această situație este abia începutul.

Citește și: VIDEO Campanie România TV pentru „spălarea” lui Visarion Alexa și acuzarea femeii agresate. Avocat: „Cât de fie de entuziasmată, să nu plece?”

Recent, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că referendumurile din Donbas sunt de mare importanţă nu numai pentru protecţia sistemică a locuitorilor, dar şi pentru restabilirea dreptăţii istorice. Autoritățile de la Moscova intenționează să organizeze referendumuri în mai multe regiuni din Ucraina în scopul anexării acestora.

Marți, președintele Vladimir Putin a emis un ordin de mobilizare a populației, lucru care i-a înfuriat și mai mult pe cetățenii ruși. Bărbații din Rusia cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească țara. Acest lucru a declanșat revolte și proteste masive în mai multe orașe ale țării.

Marţi, șeful statului turc le-a transmis liderilor mondiali reuniţi la ONU, la New York, că Moscova şi Kievul necesită ajutor pentru a putea găsi o soluție optimă pentru a rezolva criza, titrează 9AM.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...