joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterTurcia nu respectă decizia CEDO de a-l elibera pe filantropul Kavala, arestat...

Turcia nu respectă decizia CEDO de a-l elibera pe filantropul Kavala, arestat preventiv de trei ani

Turcia a respins joi apelul Statelor Unite la eliberarea din închisoare a omului de afaceri Osman Kavala, cunoscut ca filantrop, scrie dpa. Ministerul de externe de la Ankara a comunicat că eliberarea lui Kavala ar fi “împotriva principiului statului de drept”.

Și a cerut Washingtonului să respecte procedurile legale ale “instanţelor independente”, adăugând că “niciun stat şi nicio persoană nu poate da ordine tribunalelor din Turcia”.

Departamentul de Stat american ceruse miercuri “eliberarea imediată” a lui Kavala, conform unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). SUA consideră că acuzaţiile “specioase” împotriva lui Kavala şi detenţia îndelungată a acestuia “subminează respectul pentru statul de drept şi democraţie”.

CEDO a decis că Turcia trebuie să îl elibereze pe Kavala, deoarece acesta a fost închis pentru a fi împiedicat să se exprime. Instanţele turce au refuzat să se conformeze sentinţei CEDO, deşi teoretic deciziile acesteia sunt obligatorii pentru Turcia, ca ţară membră a Consiliului Europei.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE