Turcia pune la dispoziția americanilor rachetele rusești S-400. Ce vrea în schimb | Aktual24

Data:

spot_img

Turcia pune la dispoziția americanilor rachetele rusești S-400. Ce vrea în schimb? La negocierile privind revenirea la programul de aprovizionare cu cele mai noi avioane de luptă F-35, Turcia s-a oferit în discuțiile cu SUA „să pună în cutii” sistemele rusești de apărare antiaeriană S-400 achiziționate anterior și să le permită americanilor să le inspecteze, relatează Cumhuriyet.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Turcia dorește să primească o escadrilă de F-35 și una de F-35B

Turcia, care este membră a NATO, dorește să primească o escadrilă de F-35 și una de F-35B de la aliatul său, Statele Unite, și a înaintat o propunere pentru sistemul de apărare aeriană S-400 de fabricație rusă: „Le punem în cutii și le veți inspecta”, relatează publicația.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Sisteme de apărare antiaeriană S-400 în valoare de 2,5 miliarde de dolari, care au fost cumpărate din Rusia și a căror achiziție a provocat o criză în relațiile cu Statele Unite, au fost ținute în depozite după ce au sosit în Turcia.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related