Turismul balnear din apropierea Oradiei se pregătește de cel mai bun an din istorie, după investiții masive

Data:

spot_img

Staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai se pregătesc pentru cel mai bun sezon estival din toate timpurile. Hotelierii şi-au chemat oamenii din concedii, proprietarii de pensiuni fac ultimele finisaje, comercianţii comandă noi stocuri, iar constructorii sunt pe cale să încheie lucrările de modernizare.

Anul acesta, în martie, sosirile în unităţile de primire înregistrate oficial la nivel naţional au crescut, potrivit Institutului Naţional de Statistică, cu 18,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2022. La fel, numărul înnoptărilor a crescut cu 17%. În total, numărul turiştilor a crescut de la 687.100 la 815.600. Şi vacanţa abia urmează…

Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin, de care aparţin Băile Felix şi Băile 1 Mai, anunţă şi el o creştere fără precedent. „Staţiunile sunt extrem de solicitate. Dacă anul trecut am avut în cele două staţiuni, în premieră, un sfert de milion de turişti înregistraţi oficial, anul acesta cred că vom ajunge la 300.000”, spune edilul.

Cifrele prognozate sunt cu mult peste cei 224.336 de turişti din 2019, etalonul de dinaintea pandemiei, şi ar depăşi orice record. Inclusiv din comunism…

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: VIDEO Câte ore muncește, de fapt, un profesor și cât câștigă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related