Turismul de dezastru. Excursii în localitățile inundate din Germania

Data:

spot_img

Turismul de dezastru ar putea exploda în urma ploilor masive și a inundațiilor care au avut loc în multe părți ale Germaniei. Autoritățile au avertizat locuitorii să nu se implice.

Între timp, experții sunt îngrijorați de starea digurilor din țară, necesare pentru a preveni noi inundații, potrivit Dpa.

În Celle, în apropiere de Hanovra, oficialii au făcut apel la oameni să ia în serios blocajele apărute și să călătorească în oraș doar dacă este absolut necesar.

Turismul de dezastru în creștere și traficul rutier împiedică serviciile de urgență să ajungă în multe locuri”, a declarat municipalitatea. În Verden, la aproximativ 94 de kilometri nord-vest de Hanovra, pompierii au raportat, de asemenea, turiști fascinați de distrugerile făcute de inundații.

Turismul de dezastru este practica de a vizita locuri unde care a avut loc un dezastru natural, fie provocat de om. Deși se face astfel de excursii inclusiv în zone de război sau în cele precum Cernobâl, cele mai frecvente destinații pentru turismul de dezastru sunt zonele din jurul erupțiilor vulcanice.

Citește și: Portretul artistului de sub ochii noștri

Turismul de dezastru, periculos pe diguri

Numeroase districte au făcut din nou apel la locuitori să nu meargă pe digurile din jurul râurilor, deoarece acestea sunt înmuiate și ar putea fi deteriorate.

În orașul Oldenburg, există o interdicție de escaladare a digurilor, care se pedepsește cu o amendă de până la 5.000 de euro.

Între timp, experții se concentrează asupra modului în care rezistă digurile, construite în jurul multor râuri germane predispuse la inundații.

„Ceea ce ne îngrijorează cel mai mult este starea digurilor”, a declarat vineri pentru Dpa președintele Agenției Federale pentru Ajutor Tehnic (THW), Sabine Lackner.

THW se pregătește să lucreze în zonele inundate până în prima săptămână din ianuarie, a precizat ea. „Este foarte clar că acest lucru va continua și după sfârșitul anului”, a adăugat Lackner.

Digurile sunt extrem de moi. Aproximativ 1.000 de membri ai personalului de urgență se deplasează în fiecare zi în zonele afectate.

Parcul Serengeti a scăpat de evacuare totală

A apărut o veste bună pentru Parcul Serengeti din Saxonia Inferioară, unde situația critică creată de inundații s-a atenuat ușor, ceea ce înseamnă că șansele de a fi nevoiți să evacueze girafele și antilopele au scăzut.

Pompele de pe teren au reușit să împingă cantități mari de apă în spatele digului, în direcția râului Meisse, a declarat o purtătoare de cuvânt a parcului tematic de la nord de Hanovra.

De asemenea, apa din adăpostul pentru animale s-a retras simțitor și a ieșit din clădire. Cu toate acestea, potrivit administrației parcului, părți mari ale terenului sunt încă inundate și, în unele cazuri, inaccesibile.

Parcul este casa leilor, rinocerilor, tigrilor și elefanților. Au fost evacuate deja, joia trecută, peste 200 de maimuțe, împreună cu câțiva lemuri, câini de preerie și suricate.

În general, situația în zonele inundate din Germania a rămas critică sâmbătă, dar în unele state s-a înregistrat o îmbunătățire.

Oamenii încă nu se poate întoarce la casele lor

În Saxonia Inferioară, nivelul apei din Weser era încă peste cel mai înalt nivel de avertizare, potrivit unui raport de situație emis sâmbătă dimineața de Agenția de stat pentru gestionarea apelor, apărarea coastelor și conservarea naturii (NLWKN).

Există o avertizare de inundații majore pentru alte câteva râuri, însă se așteaptă ameliorarea în continuare, a declarat un meteorolog de la Serviciul Meteorologic German (DWD).

În Lilienthal, la granița landului cu Bremen, sute de persoane nu au putut încă să se întoarcă la casele lor. Evacuările continuă, a declarat o purtătoare de cuvânt a municipalității și nu este clar când se vor putea întoarce locuitorii la casele lor.

Aproximativ 500 de persoane locuiesc în zonele afectate.

În landul Saxonia, în estul țării, inundațiile râului Elba continuă să se retragă, nivelul apei fiind sâmbătă dimineața de 5,30 metri, în scădere față de 5,92 metri, cât se înregistra vineri, dar încă mult peste nivelul normal de 2 metri, potrivit unei imagini de ansamblu a Centrului pentru inundații din Saxonia.

În Dresda, capitala landului, precum și în Schöna, la granița cu Cehia, și în aval, în Riesa, nivelul de alertă era încă 2, dar hidrologii se așteaptă ca nivelul apei să continue să scadă.

Citește și: Centrală de ars deșeuri și parc natural în același timp. Exemplul Copenhaga pentru restul lumii

Nu au mai existat avertizări de inundații pentru celelalte bazine hidrografice din Saxonia.

Însă în landul estic Saxonia-Anhalt, precipitațiile din timpul nopții au fost mai abundente decât se așteptau, ceea ce a dus la creșterea nivelului apei în unele râuri, deoarece zonele erau deja saturate. În partea de sud a statului, apa a depășit cu aproape jumătate de metru nivelul maxim de alertă de 2 metri.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related