Turiștii vor putea face plimbări gratuite cu catamaranul electric în Rezervația Naturală Lacul Surduc

Data:

Sezonul de ecoturism în Rezervaţia Naturală Lacul Surduc se va deschide weekendul viitor, prilej cu care se vor relua plimbările gratuite cu catamaranul electric pe lacul Surduc.

În plus, turiștii se pot bucura de traseul de cicloturism din jurul lacului, de drumeții și de experiențe gastronomice.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș va relua plimbările cu catamaranul cu motor electric Eco Timiș pe lacul Surduc în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10,00 – 16,00, în perioada 30 aprilie – 25 septembrie anul acesta.

Având o capacitate de opt locuri, catamaranul este complet nepoluant și a fost achiziționat de APDT Timiș prin intermediul unui proiect european. Catamaranul – aflat în prezent în custodia Primăriei Fârdea – se află acostat pe malul lacului Surduc, iar accesul public al turiștilor la îmbarcarea și debarcarea de pe catamaran se va face de pe drumul public spre lac, la intrarea de pe drumul național spre Centrul de Studii Biblice și este marcat de indicatoare Eco Timiș.

Printre opțiunile de petrecere a timpului liber în zona lacului Surduc se numără vizitarea Mănăstirii Fârdea, a Bisericii de lemn din Zolt, a atelierului olarului din Dumbrava și a Muzeului Traian Vuia.

Turiștii pot găsi locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni și căsuțe pe malul lacului și pot face picnic sau servi masa în locațiile deschise în localitățile Zolt, Fârdea, Gladna Română sau Dumbrava.

SURSA FOTO: turismtimis.ro

Citește și: Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de 91 milioane de euro în sprijinul crescătorilor de animale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: