joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTVR nu poate fi reformată. Ce se schimbă dacă este desființată televiziunea...

TVR nu poate fi reformată. Ce se schimbă dacă este desființată televiziunea publică

TVR a plătit 140.000 de euro pentru un program de Revelion care a promovat personaje cunoscute pentru activitatea lor împotriva măsurilor de restricție impuse de autorități, a măștii de protecție și a vaccinării anti COVID-19.  

Sub pretextul unui moment de satiră, televiziunea publică a oferit o platformă pentru mesajele negaționiștilor Mugur Mihăiescu (Garcea) și Dan Bittman, fapt care a stârnit nemulțumirea inclusiv a Ministerului Sănătății, care a cerut intervenția TVA. 

Primul care a adus în discuție desființarea televiziunii publice, ca soluție pentru rezolvarea problemelor de la TVR, a fost deputatul USR PLUS Iulian Bulai. 

„TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta”, a scris parlamentarul pe 1 ianuarie, după ce spectacolul lui Garcea și a „Lenei lui Pârțag” fusese urmărit de peste 500.000 de români. 

Mult mai categoric a fost senatorul USR PLUS Marius Bodea, care a cerut direct desființarea televiziunii publice. 

„Dacă vrem să fim cinstiți cu noi și cu românii, singura soluție care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desființarea sa, așa cum există astăzi, prin lege, și înființarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice”, a transmis senatorul.

Unii le-au dat dreptate celor doi parlamentari, alții au contestat măsura ca fiind prea dură.

Newsweek România a discutat cu Marius Bodea și cu doi foști președinți-directori generali ai TVR despre soluțiile pentru reformarea acestei instituții care ar trebui să facă jurnalism pentru publicul care o plătește, dar care și-a uitat de mult misiunea.

De asemenea, Sorin Ioniță, de la Expert Forum, propune o soluție mai rapidă pentru salvarea TVR.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE