Ucraina a atacat un post de comandă rusesc din satul Tiotkino, în apropiere de Kursk | Aktual24

Data:

spot_img

Ucraina a atacat un post de comandă rusesc din satul Tiotkino, în apropiere de Kursk. Au fost atacate patru baze aeriene de pe teritoriul rus, relatează Forbes.

Publicația afirmă că lovitura a fost probabil efectuată de un avion Su-27 de fabricație sovietică, nu de unul dintre avioanele  F-16 de fabricație americană livrate recent Ucrainei.

Există speculații conform cărora forțele armate ucrainene intenționează să utilizeze avioanele F-16 pentru patrule de apărare aeriană, în loc de atacuri mai riscante asupra țintelor militare ruse, cel puțin in această perioadă.

Cam în același timp în care Su-27 a bombardat pozițiile rusești din regiunea Kursk, alte avioane ucrainene au bombardat ocupanții din regiunea Harkov, la aproximativ 160 de kilometri est, potrivit Centrului pentru strategii de apărare (CDS).

De asemenea, drone ucrainene cu rază lungă de acțiune au lovit patru baze aeriene rusești în noaptea de 13-14 august, în cel mai mare atac asupra aerodromurilor din timpul războiului, a declarat o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru Kyiv Independent.

Rusia a susținut că a doborât peste 110 drone ucrainene, canalele locale Telegram anunțând explozii la bazele aeriene Savasleyka, Borisoglebsk și Baltimore din regiunea Voronej.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Orientul Mijlociu și rețelele României în zonă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...