Ucraina a capturat câteva sate în regiunea Kursk. Rusia declară stare de urgență | The Epoch Times

Data:

spot_img

Ucraina a capturat câteva sate în regiunea Kursk. Rusia a declarat stare de urgență după atacul transfrontalier care a avut loc miercuri.

Potrivit sursei citate, guvernatorul regional Alexei Smirnov a declarat că măsura este necesară „pentru a elimina consecinţele venirii forţelor inamice în regiune”. Atacul a provocat moartea a cel puţin cinci civili şi rănirea altor 31 de persoane, au declarat oficialii ruşi.

Incursiunea a început marţi dimineaţă, când până la 1.000 de soldaţi ucraineni, însoţiţi de 11 tancuri şi peste 20 de vehicule blindate de luptă, au intrat în Rusia în apropiere de oraşul Sudzha. Luptele au avut loc în mai multe sate, autorităţile locale cerând locuitorilor să îşi limiteze mişcările şi au anulat toate evenimentele publice. De asemenea, au fost emise alerte aeriene în Kursk. Avioane de luptă zburau la joasă altitudine iar din zonele afectate se ridicau coloane de fum.

Citește și: Percheziții la domiciliile unor cadre medicale de la spitalul Pantelimon după un memoriu adresat Procurorului General

Statele Unite nu au fost înștiințate de atac

Deputatul ucrainean Oleksii Goncearenko a afirmat că armata ucraineană a preluat controlul asupra hub-ului de gaz Sudzha, care este crucial pentru tranzitul gazelor naturale din Rusia către Uniunea Europeană. Aceasta a fost prima recunoaştere oficială a unei incursiuni pe teritoriul rus de către un oficial ucrainean. Goncearenko a declarat că incursiunea va arăta „europenilor şi americanilor că […] Rusia poate şi trebuie să fie atacată”.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a menţionat că SUA nu avea cunoştinţă în prealabil de atac şi că intenţionează să contacteze armata ucraineană pentru a obţine mai multe informaţii despre obiectivele acesteia. Washingtonul va continua să sprijine Ucraina „în apărarea împotriva agresiunii Rusiei”, a adăugat Karine Jean-Pierre.

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat incursiunea drept o „provocare majoră” şi a acuzat Ucraina că a „tras fără discernământ” în clădiri şi reşedinţe civile. Şeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gherasimov, a declarat că „avansul” în regiunea Kursk a fost oprit şi că forţele ruse „continuă să distrugă adversarul în zonele adiacente frontierei ruso-ucrainene”. Gherasimov a afirmat că Rusia a ucis 100 de oameni şi a rănit alţi 215, dar aceste date sunt contestate de surse independente.

Continuarea, în Theepochtimes.ro

Citește și: Abuzurile sexuale și vidul procedural din universitățile românești. Adela Alexandru | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: The Epoch Times – România)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia și SUA | Aktual24

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia...

Inginerii de la NASA pornesc propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1 | Aktual24

Inginerii de la NASA pornesc cu succes propulsoare nefolosite...