Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Data:

spot_img

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de la Kiev a înăsprit legea mobilizării. Pe fondul prelungirii războiului cu Rusia, este posibilă adoptarea în continuare a altor măsuri nepopulare.

„Adoptaţi legea. Avem nevoie urgentă de ea. Ne apărăm cu ultimele noastre puteri”, a îndemnat general-locotenentul Juri Sodol în Rada Supremă, înaintea votului. Pe front, numărul ocupanţilor ruşi este de şapte până la zece ori mai mare comparativ cu cel al soldaţilor ucraineni. Conform lui Sodol, forţele de apărare ucrainene ar fi insuficiente.

Deputaţii au dat curs apelului său şi au decis pe 11 aprilie înăsprirea legii privind mobilizarea. Proiectul fusese înaintat în Rada la sfârşitul lunii ianuarie iar membrii parlamentului unicameral au avut de analizat peste patru mii de amendamente. Legea poate intra în vigoare la o lună după ce va primi semnătura preşedintelui Volodimir Zelenski.  

Legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

„Procedurile de înscriere în registrul militar şi de înrolare se modifică. Există prevederi noi privind amânarea serviciului militar sau scutirea de armată. Lista persoanelor apte de înrolare se actualizează. Noua lege limitează posibilităţile de evitare a serviciului militar”, afirmă parlamentarul Pavlo Frolov (partidul de guvernământ „Slujitorul Poporului”).  

Citește și: Sociolog: „Șansele coaliției PSD-PNL de a mai câștiga alegerile țin de un plan simplu: să nu candideze Geoană și să intre Simion în turul II” | Aktual24

De exemplu, persoanelor care nu îşi actualizează datele la oficiile teritoriale li se poate retrage, prin decizie judecătorească, permisul de conducere. Cu toate acestea, sancţiunea poate fi aplicată doar dacă vehiculul deţinut nu este principala sursă de venit a proprietarului.

Oricine evită mobilizarea riscă amenzi mai mari, cuprinse între 17.000 şi 22.500 de grivne (aproximativ 400 respectiv 530 de Euro). Iar prelucrarea documentelor, a buletinelor de identitate şi a paşapoartelor în reprezentanţele diplomatice ale Ucrainei este posibilă doar în condiţiile în care datele personale ale solicitantului au fost actualizate în evidenţele militare.

Ca stimulent pentru efectuarea serviciului militar, legea prevede posibilitatea fiecărui recrut de a-şi alege unitatea şi de a încheia un contract corespunzător cu Ministerul Apărării. Un concediu suplimentar şi recompensele pentru distrugerea sau capturarea armelor şi echipamentelor inamicului sunt menite să-i convingă pe ucraineni să se alăture forţelor militare.

Continuarea în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Ministerul Apărarii din Ucraina

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Albania interzice TikTok timp de un an. Decizia a fost luată după ce un adolescent a fost ucis luna trecută

Albania a anunțat, sâmbătă, că va interzice TikTok timp...

Saab revoluționează lupta aeriană cu un ecosistem sincronizat de avioane și drone | Aktual24

Saab a prezentat un concept revoluționar pentru un avion...

O mașină a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Magdeburg: peste 60 de răniți

O mașină a intrat în mulțime la târgul de...

Formațiunea AfD vrea Germania afară din UE | Deutsche Welle

Formațiunea AfD vrea Germania afară din UE. AfD a...