Ucraina a confirmat că se află în spatele atacului care a avariat nava rusească „Serpuhov” / Aktual24

Data:

Ucraina a confirmat că se află în spatele atacului din luna aprilie, din Marea Baltică, în urmă căruia a fost avariată nava rusească „Serpuhov”.

În timpul operațiunii speciale „Fishing”, Direcția principală de informații a Ministerului Apărării (GUR) a reușit să avarieze nava rusească purtătoare de rachete „Serpuhov”, care face parte din Flota Baltică, și să obțină date secrete despre Flota Baltică și complexul militar-industrial al Federației Ruse, relatează Ukrinform.

Citește și Traficanții de arme n-ar trebui să se plângă de imigranții ilegali

Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă de către Andrii Iusov, reprezentant al guvernului.
„La începutul lunii aprilie a acestui an, au existat informații despre un incident în care a fost implicata nava purtătoare de rachete Serpuhov, aceasta face parte din Flota Baltică și are baza în orașul Baltiisk. Atunci au apărut informații că nava fumega după un atac cu dronă. Acum putem spune că incidentul a făcut parte din operațiunea Fishing, care durează din 2023”, a declarat Iusov.

Citește continuarea în Aktual24

Ucraina a avariat navă rusească ancorată în Marea Baltică

În aprilie 2024, serviciile de informații militare ucrainene au anunțat că au avariat o navă de război rusească ancorată în exclava Kaliningrad de la Marea Baltică, potrivit Radio Europa Liberă (RFE/RL).

Serviciile de informații militare au transmis atunci, printr-o postare pe X, că un incendiu în corveta cu rachete Serpukhov a distrus complet mijloacele de comunicații și automatizare ale navei.

Citește și Cum a fost primită în Ucraina vestea donării sistemului Patriot de România | Revista22

Serviciile de informații militare ucrainene nu au oferit atunci informații despre cine a provocat incendiul și cum sau dacă cineva a fost rănit. RFE a citat experți care au spus că videoclipul cu incendiul părea să indice un sabotaj din interiorul navei.

Kyiv Post și Kyiv Independent au scris la vremea respectivă, citând surse neoficiale, că serviciile de informații militare ucrainene au fost în spatele atacului.
Nava de război Serpukhov, aparținând seriei Buyan-M, a fost comisionată în 2015.

Potrivit RFE, Ucraina a lovit aproape douăzeci de nave de război rusești și alte nave rusești în Marea Neagră de la începutul invazie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related