Ucraina ar putea primi de la SUA rachete JASSM cu rază de acțiune de peste 300 km | Aktual24

Data:

spot_img

Casa Albă ar fi dispusă să furnizeze Ucrainei rachete JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile), o mișcare care coincide cu atacul terestru surprinzător de reușit al Kievului în interiorul Rusiei, care intră acum în a doua săptămână.

„Luăm în considerare o serie de opțiuni pentru a satisface cerințele Ucrainei în materie de asistență pentru securitate, însă nu avem informații de furnizat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Jurgensen, citat de United24.

Unii membri ai Congresului și adversari politici au criticat administrația Biden pentru că se mișcă prea încet în furnizarea către Kiev a echipamentului de care are nevoie pentru a câștiga războiul. Cu toate acestea, în doar 30 de luni, aprobările pentru F-16, tancuri Abrams, rachete de croazieră, sisteme de apărare antiaeriană Patriot și transportoare moderne de infanterie au transformat armata ucraineană din era sovietică într-una dintre cele mai puternice din Europa pe câmpul de luptă.

Citește și: Ofensiva Ucraineană în Kursk: Avansări Strategice în Rusia

Posibila livrare a JASSM are loc în timp ce președintele Joe Biden se apropie de finalul mandatului său, ceea ce sporește incertitudinea cu privire la nivelul viitor al sprijinului SUA pentru Ucraina în cazul în care fostul președinte Donald Trump revine la putere.

Aceste rachete lansate din aer au o rază de acțiune de peste 320 km.

În timp ce discuțiile continuă în cadrul Casei Albe și al Pentagonului, un oficial al administrației a precizat că este încă nevoie de eforturi semnificative înainte ca rachetele să poată fi trimise Ucrainei.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Transilvania Bike Trails Race – promovarea traseelor de bicicletă ce leagă satele săseşti

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea duce la o penurie de cupru | Aktual24

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar...

Responsabilitățile și impactul portofoliului Roxanei Mînzatu în noua Comisie Europeană

Roxana Mînzatu a fost numită în funcția de Vicepreședinte...