Ucraina și-a extins operațiunile într-o nouă regiune rusă. Populația este evacuată | Aktual24

Data:

spot_img

Ucraina și-a extins operațiunile într-o nouă regiune rusă. Autoritățile ruse au evacuat luni civili din mai multe zone de-a lungul frontierei ucrainene, la o săptămână după incursiunea transfrontalieră surprinzătoare a Kievului pe teritoriul rus, relatează CNN.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din sudul Rusiei, a declarat că persoanele care locuiesc în districtul Krasnoyaruzhsky au fost relocate în locuri mai sigure.

Acest lucru vine după evacuarea, în weekend, a mii de persoane care locuiau în regiunea învecinată Kursk.

Incursiunea este văzută ca o schimbare a jocului

„Avem o dimineață tulburătoare – activități inamice la granița districtului Krasnoyaruzhsky. Sunt sigur că armata noastră va face totul pentru a face față acestei amenințări.

Citește și: Cutremurul de pe burse, avertisment sau panică nejustificată? Ce prevăd analiștii

Dar, pentru a proteja viața și sănătatea poporului nostru, începem să relocam oamenii care locuiesc în districtul Krasnoyaruzhsky în locuri mai sigure”, se arată într-o declarație postată pe canalul său oficial Telegram.

Incursiunea, care afectează acum două regiuni rusești, este văzută ca o schimbare a jocului în conflict. În trecut, armata ucraineană a atacat în mod regulat ținte din regiunea Belgorod cu drone și rachete, însă până săptămâna trecută Kievul nu lansase nicio incursiune terestră oficială peste granița în cei doi ani și jumătate de la începutul războiului la scară largă.

Citește și: „La început ești agent străin, apoi organizație indezirabilă, apoi susținător al grupărilor extremiste. Apoi pușcăriaș.” Interviu cu un disident rus

Amploarea operațiunii rămâne neclară. Un blogger militar rus influent, Rybar, a scrie luni că „se pare că [Forțele Armate ale Ucrainei] nu se dau în lături de la planurile de a întinde formațiunile noastre defensive, de a crea un număr maxim de puncte de tensiune și de a încerca să pătrundă în est pentru a tăia Belgorodul de la nord”.

Un videoclip geolocalizat de CNN, postat pe rețelele sociale în weekend, arată soldați ucraineni care își țin steagul în fața unui club rural din Poroz, un sat care se află în regiunea Belgorod, la aproximativ un kilometru de granița internațională.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Ichigo121212)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea duce la o penurie de cupru | Aktual24

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar...

Responsabilitățile și impactul portofoliului Roxanei Mînzatu în noua Comisie Europeană

Roxana Mînzatu a fost numită în funcția de Vicepreședinte...

Friedrich Merz, nominalizat de CDU drept candidat la funcția de cancelar pentru alegerile din 2025

Uniunea Creștin Democrată (CDU), cel mai important partid conservator...