Ucraina și Rusia au semnat un acord susținut de ONU pentru reluarea exporturilor de cereale

Data:

Acordul privind exportul cerealelor ucrainene a fost semnat vineri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Istanbul. Este vorba de un acord „în oglindă”, în condițiile în care Ucraina a refuzat să semneze vreun document cu Rusia. La ceremonie participă președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și secretarul general al ONU, António Guterres.

Astfel, potrivit Consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak, Kievul semnează un acord cu Turcia și Organizația Națiunilor Unite (ONU), același acord fiind semnat de Moscova cu cele două părți.

„Să nu existe nicio îndoială – acesta este un acord pentru întreaga lume. Acesta va aduce ușurare pentru țările în curs de dezvoltare aflate în pragul falimentului și pentru cei mai vulnerabili oameni aflați în pragul foametei și va contribui la stabilizarea prețurilor mondiale la alimente”, a declarat secretarul general al ONU.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Rețeaua care compromite Justiția

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related