UDMR vrea din nou autonomie – Camera Deputaților dezbate, pe 28 decembrie, proiectele depuse

Data:

spot_img

UDMR vrea autonomie – Camera Deputaților dezbate, pe 28 decembrie, proiectele depuse. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit miercuri şi a decis organizarea unei şedinţe de plen de urgenţă în cadrul căreia vor fi dezbătute cele 3 proiecte referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc depuse de UDMR. Mai exact, deputaţii se vor reuni joi, 28 decembrie într-o şedinţă de plen la ora 14.00 pentru a dezbatere tema autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Înainte de Crăciun UDMR a depus un nou proiect pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu vede de ce un om din Maramureş, Suceava, Botoşani sau Harghita trebuie „să plătească Metrorexul şi metroul în fiecare an cu sute de milioane, cu care poate că nu va ajunge niciodată să meargă”. Liderul UDMR a pus sub semnul întrebării redistribuirea impozitelor plătite de marile companii din România în Sectorul 1, care au clienţi şi surse de profit din toată ţara.

Citește și Chinezii de la Haida pregătesc o fabrică în România

În acest context premierul Marcel Ciolacu i-a cerut preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, să ia măsuri ca „iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ”. Ciolacu a scris pe pagina sa de Facebook că „astfel de propuneri legislative izolate care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au ce căuta într-un stat democratic”, titrează The Epochtimes Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related