Udrea, la CAB: ”Nu se pune problema să plec din țară”

Data:

Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale, Elena Udrea susține că nu se pune problema să plece din nou din România, după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009. De asemenea, astăzi, la Curtea de Apel București (CAB) se judecă solicitarea DNA de plasare sub control judiciar a acesteia drept măsură asiguratorie că nu părăsi România.

„Domne, suntem la instanță, nu la biserică. Oamenii au si astfel de sentimente. Nu se pune problema să plec din țară, a spus Udrea la sosirea la instanță. Ea a acuzat din nou o decizie nedreaptă, pe care o voi ataca”, a declarat Elena Udrea.

Ședința Curții de Apel București a început astăzi la ora 11.00. DNA a solicitat Curții de Apel București ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, măsură ce implică și interdicția de părăsire a țării. Propunerea DNA vine la două zile de la decizia Curții de Apel București, care nu este definitivă, de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009.

Măsura controlului judiciar implică, printre altele, și interdicția de părăsire a țării. Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de aproximativ un milion de lei de la Elena Udrea. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Dan Andronic a fost achitat pentru infracțiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Este singurul inculpat în acest dosar în cazul căruia instanța a dispus achitarea.
Pedepsele dispuse în cazul celorlalți inculpați: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări) – 6 ani de închisoare, pentru luare de mită; Victor Tarhonm (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea) – 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită și Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru delapidare

La ultimul termen din proces, procurorul DNA ceruse pentru Elena Udrea o pedeapsă de până la 12 ani, pentru Ioana Băsescu până la 15 ani, iar în cazul lui Dan Andronic, condamnare cu executare. Aceasta s-a declarat „șocată” de decizia instanței și a „blestemat-o” pe judecătoarea care a pronunțat sentința.

„Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea, la postul Antena 3.


Sebastian Rusu
Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

600 de BMW-uri fac cât 2062 de polițiști. Reacția sindicatulelor din penitenciare

Criminalitatea a copleșit poliția română, iar Lucian Bode cumpără...

Noi reglementări ale Guvernului la TVA-ul pe locuințe scumpesc din nou proprietățile

Guvernul a decis noi reguli pentru TVA-ul la locuințe....

INTERVIU | Educația despre comunism trebuie să iasă din academic, din elitism, pentru a fi atractivă

Universitatea de Vară organizată de Institutul de Investigare a...