UE a adoptat cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei | Aktual24

Data:

spot_img

Uniunea Europeană a adoptat cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, fiind pentru prima dată când vizează livrările de gaze naturale lichefiate (GNL) rusești, a anunțat miercuri președinția belgiană a Consiliului UE, relatează The New Voice of Ukraine.

Aceasta decizie a fost luată în urma unor negocieri îndelungate între ambasadorii UE și a multiplelor întârzieri cauzate de îngrijorările unor state membre precum Ungaria și Germania.

Citește și: Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Procesul va fi reluat, a decis un complet din care face parte Lia Savonea

Potrivit Euronews, Ungaria s-a opus inițial oricăror sancțiuni cu impact asupra sectorului energetic, în timp ce Germania a cerut asigurări că întreprinderile nu vor fi împovărate cu sarcina de a preveni eludarea sancțiunilor. După săptămâni de discuții detaliate și stabilirea unor termene limită, Germania a confirmat la 20 iunie că preocupările sale au fost abordate, permițând continuarea adoptării pachetului de sancțiuni.

Noile sancțiuni nu vor impune o interdicție completă a importului de GNL rusesc, spre deosebire de embargourile anterioare privind cărbunele și petrolul transportat pe mare, care sunt surse majore de venit pentru Moscova. Companiilor din UE li se va permite să cumpere GNL rusesc, dar li se va interzice să îl reexporte în țări terțe.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: BREAKING România va dona Ucrainei un sistem PATRIOT

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related