UE a aprobat un embargo asupra petrolului rusesc. Patriarhul Kirill, exclus de la sancțiuni ca urmare a opoziției Ungariei

Data:

Diplomații Uniunii Europene au dat joi aprobarea finală celei de-a șasea runde de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, a declarat un diplomat pentru Reuters. În schimb, pachetul de sancțiuni îl exclude de pe lista neagră pe patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, ca urmare a opoziției Ungariei, informează HotNews.ro.

Sancțiunile includ un embargo parțial asupra petrolului rusesc și vor elimina principalul creditor al Rusiei, Sberbank, din SWIFT.

Joi, a spus diplomatul, acordul a fost în sfârșit posibil după ce celelalte 26 de țări au convenit să-l elimine de pe lista neagră propusă pe șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, un apropiat al Kremlinului, la cererea Budapestei.

Acordul intră în vigoare mâine la 07.00 GMT, cu excepția cazului în care un stat membru ridică obiecții, a spus diplomatul. Impunerea legală a sancțiunilor ar urma apoi la scurt timp după.

Liderii celor 27 de țări UE reuniți la summit-ul de luni și marți de la Bruxelles au ajuns la un acord pentru a-și reduce importurile de petrol rusesc cu aproximativ 90% până la sfârșitul anului, pentru a opri finanțarea ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei, după șase săptămâni de negocieri și după o opoziție a Ungariei.

Citește și: Zelenski: Aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei, ocupat de forțele ruse

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...