joi, 5 august 2021
AcasăNewsletterUE ameninţă să blocheze exporturile de la AstraZeneca: „Să-şi respecte contractul cu...

UE ameninţă să blocheze exporturile de la AstraZeneca: „Să-şi respecte contractul cu Europa”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat, sâmbătă, că este posibilă blocarea exporturilor vaccinului AstraZeneca dacă Uniunea Europeană nu-şi primeşte livrările înaintea altor ţări, potrivit Le Figaro. În ciuda unei opriri scurte, vaccinul e folosit în UE.

“Avem opţiunea de a interzice orice export prevăzut. Acesta este mesajul pe care îl transmitem către AstraZeneca: respectaţi-vă contractul cu Europa înainte de a începe să livraţi altor ţări!”, a declarat Von der Leyen într-un interviu cu grupul media german Funke.

Vineri, ea s-a pronunţat pentru o mai mare transparenţă şi reciprocitate în legătură cu exporturile de vaccinuri anti-COVID-19, menţionând că problema reciprocităţii şi a unui mecanism aferent va fi analizată cu celelalte ţări membre la summitul UE din 25-26 martie.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE