UE bagă Rusia în corzi. Vrea eliminarea celei mai mari bănci ruseşti din sistemul SWIFT

Data:

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, miercuri, că pe lângă propunerea de interzicere a petrolului rusesc, Uniunea Europeană ia alte câteva măsuri împotriva Moscovei ca măsuri punitive pentru războiul de invazie pe care Rusia îl duce în Ucraina.

Potrivit CNN, într-o serie de postări pe Twitter, von der Leyen a declarat că blocul comunitar intenţionează:

– să întocmească o listă cu persoanele care au comis crime de război la Bucea, Ucraina;

– să elimine cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, şi alte două companii din sistemul SWIFT, un serviciu de mesagerie care conectează instituţiile financiare din întreaga lume;

– să interzică trei posturi de radio şi televiziune ruseşti de stat de pe undele europene, deoarece „amplifică în mod agresiv minciunile şi propaganda lui Putin”.

„Putin trebuie să plătească un preţ, un preţ mare pentru agresiunea sa brutală. Dreptul internaţional este cel care contează şi nu dreptul puterii”, a subliniat von der Leyen.

În ceea ce priveşte interzicerea petrolului, şefa Comisiei Europene a recunoscut provocările pe care le presupune trecerea de la dependenţa de combustibilii fosili ruşi.

„Să fim clari: nu va fi uşor. Dar pur şi simplu trebuie să lucrăm la asta. Ne vom asigura că vom elimina treptat petrolul rusesc într-un mod ordonat. Pentru a maximiza presiunea asupra Rusiei, minimizând în acelaşi timp impactul asupra economiilor noastre.

Vrem ca Ucraina să câştige acest război. Cu toate acestea, atât de multe lucruri trebuie reconstruite. De aceea, propun să începem să lucrăm la un pachet ambiţios de redresare pentru prietenii noştri ucraineni. Acest pachet ar trebui să aducă investiţii masive pentru a răspunde nevoilor şi pentru a realiza reformele necesare”, a precizat Ursula Von der Leyen, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...