UE va reduce importurile de gaze rusești cu două treimi în acest an și va încheia mai repede dependența de Rusia

Data:

Uniunea Europeană a anunțat marți un plan de reducere a importurilor de gaze rusești cu două treimi în acest an și spune că își va înceta dependența de gazul rusesc „cu mult înainte de 2030”, ca răspuns la invazia Ucrainei, scrie Financial Times.

Executivul Uniunii Europene a transmis că va trece la surse alternative și va extinde mai rapid energia curată, față de planurile inițiale, iar guvernele naționale vor fi în mare parte responsabile pentru implementare.

Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene, a declarat că blocul ar putea importa mai mult gaz natural lichefiat și ar putea stimula generarea de energie regenerabilă.

Comisia a spus că gazele și gazele naturale lichefiate din țări precum Statele Unite și Qatar ar putea înlocui anul acesta mai mult de o treime, 60 de miliarde de metri cubi (bcm), din cei 155 de miliarde de metri cubi pe care Europa îi primește anual de la Rusia. Până în 2030, utilizarea crescută a biometanului și a hidrogenului ar putea ajuta, de asemenea.

Noile proiecte eoliene și solare ar putea înlocui 20 de miliarde de metri cubi de gaz în acest an, în timp ce triplarea capacității până în 2030, adăugând 480 de GW de energie eoliană și 420 de GW de energie solară, ar putea economisi 170 de miliarde de metri cubi pe an, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...