marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterUMILINȚĂ 500 de bolnavi de cancer, cu orele la coadă la Institutul...

UMILINȚĂ 500 de bolnavi de cancer, cu orele la coadă la Institutul de Oncologie

Triajul epidemiologic îngreunează şi mai mult situaţia. Aglomeraţia e şi mai mare din cauza celor care vin să se testeze pentru coronavirus la  Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi.

Cozi interminabile, imediat după Sărbătorile de Iarnă. Zilnic, aproximativ 500 de pacienţi stau la coadă pentru a intra la consultaţie sau tratament. Conducerea IRO a făcut un apel la calm şi răbdare, date fiind condiţiile impuse de pandemie.

În fiecare zi, de la sfârşitul Sărbătorilor de iarnă, coada de la Ambulatoriul IRO pare interminabilă. Anul acesta, însă, pare mai numeroasă ca niciodată. Sute de pacienţi din Iaşi, Suceava, Neamţ, Botoşani, Bacău, Vaslui, Vrancea stau şi aşteaptă zi de zi să intre la tratament. Cei mai mulţi dintre ei sunt programaţi fie pentru o şedinţă de chimioterapie, fie aşteaptă să fie consultaţi în ambulatoriu.

 „Pacienţii noştri trebuie să ştie că sunt necesare toate măsurile luate astfel încâ ei să nu aibă posibilitatea de a se contamina cu virusul SARS COV 2. Este început de an şi deja ştim că în perioada Sărbătorilor vin mai puţini pacienţi la tratament. Toţi îşi lasă sănătatea după Crăciun. Noi, colegii noştri, medicii, suntem de asemenea mai puţini în perioada Sărbătorilor. După aceste Sărbători însă, au venit mai mulţi pacienţi decât ne-am aşteptat. La triajele epidemiologice, astăzi (ieri – n.r.), au fost mai mulţi pacienţi decât ne-am aşteptat, şi mulţi, pe bună dreptate, au fost nemulţumiţi”, a spus ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE